Συνταγές

ΜΑΡΙΝΑΔΑ 5 ΛΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ OUTSIDE SKIRT

Η μπριζόλα outside skirt είναι η αγαπημένη μου, εκτός από την υπέροχη γεύση, ήταν πάντα το αγαπημένο του μπαμπά μου, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό για μένα. Ετοιμάζω μπριζόλα με outside skirt συχνά στο σπίτι, πάντα στη σχάρα και πάντα μαζί μου μαρινάδα πέντε λεπτών.

Αυτό που μου αρέσει σε αυτή τη μαρινάδα είναι ότι είναι τόσο παχύρρευστη από όλη την καστανή ζάχαρη που περιέχει που κολλάει στο κρέας. Ονομάζω αυτή τη μαρινάδα πέντε λεπτών γιατί χρειάζεται μόνο να κρατήσετε μπριζόλες στη μαρινάδα για πέντε λεπτά για να έχει αντίκτυπο στη γεύση του κρέατος. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν θέλατε να αφήσετε το κρέας στη μαρινάδα για ώρες, δεν θα ήταν εξίσου καλό ή καλύτερο. Συνήθως το χρησιμοποιώ σε μπριζόλες outside skirt, αλλά θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε κομμάτια βοείου κρέατος που είναι κατάλληλα για ψήσιμο.

2 ΦΛ. ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ  ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ΚΙΛΑ ΚΡΕΑΣ

Συνδυάστε τη ζάχαρη, το ξύδι, τη σάλτσα Worcestershire, το σκόρδο και το δεντρολίβανο (αν χρησιμοποιείτε) σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε μπολ. Η μαρινάδα είναι τώρα έτοιμη για τις μπριζόλες σας.

 

Διαδικασία παρασκευής
1. Βάζουμε τη μαρινάδα σε μια μεγάλη κατσαρόλα αν δεν είναι ήδη σε ένα. Προσθέτουμε τις μπριζόλες στη μαρινάδα και τις γυρίζουμε από όλες τις πλευρές.

2. Ζεσταίνουμε μια σχάρα ή ένα τηγάνι γκριλ σε δυνατή φωτιά.

3. Αφαιρούμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα. Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές

και βάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα. Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες μέχρι να καραμελώσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά για medium-rare. Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη σχάρα και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.

4. Κόψτε τις μπριζόλες σε φέτες και σερβίρετε.

 

 

Θα χρειαστούμε,

2 φλ. μαρινάδα πέντε λεπτών

1,5kg μπριζόλες outside skirt

Αλάτι Kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Για την μαριναδα θα χρειαστούμε,

2 φλ. ανοιχτή ή σκούρα καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. βαλσάμικο ξύδι

1/4 φλ. σάλτσα Worcestershire

6 σκ. σκόρδο, σπασμένες και χοντροκομμένες

Φύλλα από 5 ή 6 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά)

 

Συνδεση επαγγελματιών
Στοιχεία επικοινωνίας

28ης Οκτωβρίου 30, Μοίρες Κρήτης, 70400

+30 28920 22210

info@nikoloudis.net