ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ 8 ΜΕ 10 ΑΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ
1 αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλο (περίπου 3,5 κιλά)
10 με 15 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλάτι kosher
1 κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Maldon ή άλλο θαλασσινό αλάτι
3 κλωνάρια δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 °C.
2. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για αφαίρεση των οστών, κάνουμε σχισμές βάθους περίπου 2,5 εκατοστών στην εξωτερική επιφάνεια του αρνιού. Βάζουμε μια φέτα σκόρδου σε κάθε σχισμή, βεβαιωθείτε ότι το σκόρδο είναι πλήρως καλυμμένο ώστε να μην καεί όταν μαγειρευτεί. Αλατοπιπερώνουμε το αρνί παντού, συμπεριλαμβανομένης της τρύπας όπου αφαιρέθηκε το κόκκαλο. Χρησιμοποιώντας το σχοινί του χασάπη, δένουμε το μπούτι σαν ψητό, κάνοντας έξι κόμπους σε απόσταση περίπου 2,5 εκατοστών μεταξύ τους.
3. Βάζουμε το αρνί σε μια σχάρα ψησίματος που έχει τοποθετηθεί σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι ένα θερμόμετρο κρέατος που εισάγεται στο βαθύτερο τμήμα του αρνιού να καταγράψει 60°C, 1 έως 1,5ώρα. Βγάζουμε το αρνί από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ξύλο κοπής για περίπου 10 λεπτά.
4. Αφαιρούμε το σχοινί του χασάπη και κόβουμε το αρνί σε φέτες πάχους 2 εκατοστών.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΡΕΟΠΩΛΗ:
Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να αφαιρέσει το ασημένιο δέρμα και τους αδένες, που μπορεί να δώσουν μια πικρή γεύση.