Recipes

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ BLACK-ANGUS (BRISKET) JEWISH STYLE

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ 5 ΜΕ 6 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ
2kg Ψαρονέφρι

1,5 κ.σ. αλάτι Kosher(χοντρό αλάτι)

0.5 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

6 φλ. ή όσο χρειαστεί ζωμός από το μοσχάρι

0,5 φλ. ζάχαρη

0,5 φλ. μέλι

1/4 κ.σ. κανέλα

Λίγο γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C.

2.    Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και το πιπέρι και το κόβουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Προσθέτουμε αρκετό ζωμό για να καλύψετε μόνο το ψαρονέφρι. Σκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό, 4 έως 4 1/2 ώρες.

3.    Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

4.    Βγάζουμε το ψαρονέφρι από τον φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 °C. Αδειάζουμε το υγρό από το τηγάνι. Ρίχνουμε με κουτάλι τη σάλτσα πάνω από το ψαρονέφρι και το βυθίζουμε για να καλύψουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές.

5.    Επιστρέφουμε το ψαρονέφρι στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να σχηματιστεί μια ζαχαρωμένη κρούστα εξωτερικά, περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε το ψαρονέφρι, το αλατοπιπερώνουμε , και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 με 15 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες πάχους 0.5cm.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: χρησιμοποιήστε ένα ταψί και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας τη «δεύτερη κοπή», που είναι η πιο λιπαρή κοπή. Δεδομένου ότι το κρέας μαγειρεύεται για αρκετές ώρες, η πρώτη κοπή θα στεγνώσει.

 

Συνδεση επαγγελματιών
Στοιχεία επικοινωνίας

28ης Οκτωβρίου 30, Μοίρες Κρήτης, 70400

+30 28920 22210

info@nikoloudis.net