Recipes

SPIDER STEAK ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ

Αυτή η μικρή, αλλά νόστιμη μπουκιά είναι εξαιρετικά τρυφερή και εύκολη στο μαγείρεμα, καθώς το λεπτό στρώμα λίπους στο εξωτερικό της μπριζόλας λιώνει κατά το μαγείρεμα, για ζουμερό κρέας.

Για να απολαύσετε πραγματικά τη γεύση της μπριζόλας, σερβίρεται με ένα απλό βούτυρο εστραγκόν, που γίνεται εύκολα σε λίγα λεπτά.

Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να βρεθεί στο τραπέζι σας σε 15 λεπτά! Τόσο γρήγορο, εύκολο και νόστιμο.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το βούτυρο εστραγκόν

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας εστραγκόν

Για τη μπριζόλα αράχνη

  • 600 γρ μπριζόλα αράχνης 4
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

ΟΔΗΓΙΕΣ
·     Αφαιρούμε τα φύλλα εστραγκόν από το κοτσάνι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

·     Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο σε ένα μπολ και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι. Προσθέστε το μισό από το εστραγκόν ψιλοκομμένο και ανακατέψτε καλά.

·     Ξύστε το βούτυρο μαζί και τοποθετήστε το σε ένα κομμάτι μεμβράνης. Το πλάθουμε σε σχήμα λουκάνικου και στρίβουμε τις άκρες να σφραγιστούν. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά να σφίξει.

·     Ξετυλίγουμε το βούτυρο και κυλάμε μέσα το υπόλοιπο ψιλοκομμένο εστραγκόν. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.

·     Φέρτε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου 30 λεπτά πριν το ψήσετε. Βγάζουμε το κρέας από τη συσκευασία και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

·     Τρίψτε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και στις δύο πλευρές των μπριζόλων και αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές.

·     Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τις μπριζόλες και μαγειρέψτε για 3 λεπτά.

·     Αναποδογυρίστε τις μπριζόλες και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας βούτυρο στο τηγάνι και αλείψτε τις μπριζόλες.

·     Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.

·     Σερβίρετε τις μπριζόλες με μια φέτα βούτυρο εστραγκόν και περιχυμένους τους βουτυρώδεις χυμούς από το τηγάνι.

 

Συνδεση επαγγελματιών
Στοιχεία επικοινωνίας

28ης Οκτωβρίου 30, Μοίρες Κρήτης, 70400

+30 28920 22210

info@nikoloudis.net