Είναι μια διαδικασία κατά την οποία το κρέας για να “ξεκουραστεί” τοποθετείται σε vacuum bags, δηλαδή ειδικές συσκευασίες που δεν περιέχουν καθόλου αέρα.
Η ωρίμανση αυτή διαρκεί περίπου 28 ημέρες συνήθως αλλά μπορεί να φτάσει και τις 90 ημέρες.
Όταν το vacuum bag ανοιχτεί, το κρέας πρέπει να στραγγιστεί από τα υγρά του, να σκουπιστεί και να παραμείνει για τουλάχιστον μία ώρα εκτός ψυγείου πριν το ψήσιμο ώστε να μπορέσει να “αποβάλλει” την πολύ έντονη μυρωδιά που έχει αποκτήσει.
Κατά το wet aging δεν χάνεται καθόλου όγκος από το κρέας.
Στα καταστήματα μας μπορείτε να βρείτε πληθώρα κοπών προϊόντων βόειου κρέατος υγρής ωρίμανσης (wet aged).