ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ 7 ΜΕ 8 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
700gr κυψελοειδή κοιλιά
1 φλυτζάνι αλάτι χονδρό
6 φλυτζάνια σάλτσα φρέσκιας τομάτας
1 φρατζόλα σιμιγδαλένιο ψωμί
1. Ξεπλένουμε τον πατσά με κρύο νερό. Φέρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό (προσθέτουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας αλάτι ανά τέταρτο). Προσθέτουμε τον πατσά και τον βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1,5 ώρα. Στραγγίζουμε τον πατσά
2. Εν τω μεταξύ για τη σάλτσα ντομάτας σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε μέχρι το σημείο που θα πάρετε την πρώτη φούσκα (περίπου 1,5 ώρες μετά την προσθήκη των ντοματών). Εάν χρησιμοποιείτε σάλτσα που αγοράσατε από το κατάστημα, θερμαίνετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά , μέχρι να αρχίσει να βράζει. Ανακατεύουμε τον πατσά και τη ζάχαρη και ρίχνουμε την σάλτσα την αφήνουμε να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε απαλά τον πατσά για περίπου 1 ώρα για να μαλακώσει και να παντρέψει τις γεύσεις.
3. Σερβίρετε τον πατσά με το ψωμί με σιμιγδάλι.
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν εθισμένο στον πατσά όπως εγώ από το να σκέφτομαι ότι έχετε ένα κομμάτι πατσά στο τέλος του πιρουνιού σας και αποδεικνύεται ότι είναι μια πατάτα . Αυτό που μου αρέσει στον τρόπο που φτιάχνουμε πατσά στην οικογένειά μας είναι ότι δεν υπάρχει κανένας από τους περισπασμούς που βλέπετε συχνά στα πιάτα με πατσά. Χωρίς πατάτες. Χωρίς μπιζέλια. Τίποτα άλλο εκτός από πατσά και κόκκινη σάλτσα και φρυγανισμένο ψωμί με σιμιγδάλι για να τα μαζέψετε όλα. Όσο απλό και αν είναι. Το αγαπημένο μας ψωμί είναι ένα φαρδύ, πλεκτό καρβέλι σιμιγδαλιού γεμάτο με σουσάμι.